Pe platoul cu fursecurile de Crăciun arată extrem de bine bilele de raffaello sau/și cele de ciocolată!
Cu cele de ciocolată a fost ușor! Maestra lor e Tușa Silvia. Secretul a fost tare simplu: Compoziția este cea a salamului de biscuiți! Ce îmi mai amintesc eu din vremea copilăriei e gustul pronunțat de rom!! Abia aștept să le fac!
Mai greu a fost cu rețeta pentru raffaello. Dar am gasit-o pe net după mult surfing!! Și a fost extrem de gustoasă.
Mie așa mi-au ieșit!!! A trebuit în schimb să le țin la frigider mereu, pentru că se înmoaie. Deși... mie îmi plac înmuiate. Testul ar cam fi astfel: cui îi plac Milchschnitte-le reci, tot astfel va prefera și bilele de raffaello. Cât despre mine... eu le ador înmuiate cu totul!! Așa că și pe "raffaello" de casă tot așa le prefer.
"RAFFAELLO" sau bile cu nucă de cocos
125 ml sau 1 ceașcă de apă
250g unt sau margarină (pentru cei care nu preferă gustul pronunțat de unt, margarina e de recomandat)
400g zahăr
400g lapte praf (alimentar!!)
250g praf de nucă cocos
100g nuci sau alune prăjite
Apa, untul (sau margarina) și zahărul se pun la fiert într-o crăticioară.
După ce se închide focul se adaugă laptele praf și 200g din praful de nucă de cocos. (Restul se păstrează pentru a "îmbrăca" bilele și pentru decor - pentru siguranță, nu ar fi rău să aveți ceva mai mult praf de cocos pentru asta la dispoziție).
Se omogenizează.
Dacă rămân cocoloașe, acestea pot fi sparte cu ajutorul mixerului.
Compoziția obținută se ține la frigider până se răcește cu totul.
Odată răcită, din ea se formează bile în podul palmei. În mijlocul bilei ce urmează a fi modelată se poate pune o alună sau o migdală. Fiecare bilă se dă prin resturile de praf de cocos și se păstrează la rece până în momentul servirii.
reteta o am si eu,sunt super bune,pupici la toti de la Fürth (Griger)
ReplyDelete